O podjetju

Predstavitev podjetja

AVIKO d.o.o. je družinsko proizvodno podjetje, ki se ukvarja s serijsko mehansko obdelavo in sicer s CNC tehnologijo struženja in s struženjem na konvencionalnih stružnih avtomatih. Podjetje ima na tem področju več kot 20 let izkušenj, ki nam s pomočjo sodobnega strojnega parka omogočajo izdelavo najzahtevnejših proizvodov. Našo osnovno dejavnost struženja smo leta 2012 dopolnili s postavitvijo nove linije za elektrostatično oz. praškasto bavanje kovin. Specializirali smo se za barvanje manjših obdelovancev v večjih ali manjših serijah.

Visok tehnološki nivo podjetja dokazuje naš strojni park in avtomatiziran sistem za pregledovanje in kontrolo končnih izdelkov s kamero, s čimer lahko zagotavljamo izpolnjevanje strogih zahtev kakovosti.

Našo prednost na trgu predstavlja hitra odzivnost. Našo inovativnost, znanje in izkušnje pa unovčimo tudi za sodelovanje pri razvoju izdelkov naših naročnikov. S tem pogosto poenostavimo, pocenimo ali pospešimo izdelavo.

Razvoj podjetja

Podjetje ima na področju struženja več kot 20 let izkušenj, ki nam s pomočjo sodobnega strojnega parka omogočajo izdelavo najzahtevnejših proizvodov.
Več kot 10 let uspešno sodelujemo s podjetji iz avtomobilske branže, zadnja leta pa širimo svoje tržišče tudi izven meja Slovenije.


Število zaposlenih se iz leta v leto povečuje in tak trend želimo tudi ohranjati. Na novo zaposlujemo predvsem mlajše ljudi z izobrazbo tehničnih smeri. Ponosni smo, da imamo zanesljivo ekipo, da so zaposleni v našem podjetju odgovorni in usposobljeni za samostojno delo. Največ šteje, da so zaposleni vredni zaupanja. Za to poskrbimo skupaj s stalnim usposabljanjem, učinkovitim razvojem kompetenc posameznika, prenosom znanja in informacij oziroma pogosto komunikacijo ter kolektivnimi aktivnostmi. Omogočamo vključevanje na različnih področjih in dajemo priložnost, da posameznik izrazi svoje najboljše lastnosti oziroma najde delo v kateremu bo dosegal najboljše rezultate.